LinkedIn heeft afgelopen maand een nieuw advertentietype uitgerold, met de naam ‘Conversation Ads’. Hiermee adverteer je direct in de Inbox van een gekozen LinkedIn doelgroep, ook als deze persoon geen onderdeel van je bestaande netwerk is!
Wat ons betreft biedt dit nieuwe advertentietype veel kansen voor organisaties die directer met de doelgroep willen communiceren, in plaats van een brede boodschap naar duizenden mensen uit te sturen”.
Justin van den Bergh – Head of PPC
Hoe werkt het?
Omdat de functionaliteit nu ook in Nederland uitgerold is, laten we graag zien hoe de vorm van Social Media Marketing werkt.
De doelgroep ziet een nieuw bericht binnenkomen, zoals in onderstaand voorbeeld van ‘Jill Jones’.

Wanneer je hier op klikt, opent het (naar eigen wens in te stellen) bericht:

Onderaan het bericht heb je de mogelijkheid om een aantal knoppen te plaatsen. Denk aan een knop naar een specifieke pagina van je website, maar bijvoorbeeld ook naar een leadformulier. Dat zien we in onderstaand voorbeeld:

Doordat LinkedIn je naam en e-mailadres al weet, zal dit automatisch ingevuld worden en hoef je enkel nog te bevestigen middels de knop.
Na het bevestigen kun je nog een eindbericht opstellen, opnieuw met de mogelijkheid om een aantal knoppen te plaatsen.

En zo kun je met een slimme campagne direct in de Inbox van je doelgroep komen te staan.
Een aantal voorbeelden van campagnedoelen die uitermate geschikt zijn voor dit advertentietype, zijn o.a.:
- Proefversies of demo’s voor producten en diensten;
- Sollicitaties voor vacatures;
- Inschrijvingen voor webinars/seminars;
- Donaties en vrijwilligers aantrekken;
- Enquêtes of opiniepeilingen;
- Podcasts promoten;
Wat ons betreft biedt dit nieuwe advertentietype veel kansen voor organisaties die directer met de doelgroep willen communiceren, in plaats van een brede boodschap naar duizenden mensen uit te sturen. Door het bericht zoveel mogelijk te personaliseren, zal de interactie met de advertentie veel hoger zijn dan met reguliere image- of video advertentie. De verschillende stappen die een gebruiker doorloopt, zijn bovendien goed meetbaar zodat optimalisatie mogelijk wordt. Betaling gebeurt uiteraard nog steeds op basis van cost-per-click of cost-per-mille, er is namelijk (nog) geen model beschikbaar voor betaling per lead.