CoolSculpting case Epurple

CoolSculpting

Benieuwd hoe wij voor CoolSculpting Kliniek, één van een handjevol klinieken die de officiële CoolSculpting techniek aanbiedt, de rankings en het aantal aanvragen uit de website aanzienlijk hebben verhoogd?

Bezoek de website
1
Nummer 1 positie in Google
2000
%
Meer organische bezoekers
1
Hele blije klant

Case: CoolSculpting

CoolSculpting Kliniek is aanbieder van CoolSculpting; een veilige methode om vet te verwijderen zonder operatie, door middel van gerichte koeling van de vetcellen. CoolSculpting Kliniek heeft vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en Den Bosch waar men terecht kan voor advies en behandelingen.

Klantvraag

Voordat cliënten besluiten of en waar op het lichaam ze behandeld willen worden, worden ze eerst geïnformeerd in een gratis consult. Het doel was om het aantal consultaanvragen via de website te verhogen, om zo het uiteindelijke aantal behandelingen te vergroten.

Strategie

Een groot deel van de doelgroep begint hun zoektocht in de zoekmachine. Door goed vindbaar te zijn op relevante zoektermen zouden meer gebruikers uit de doelgroep de website van CoolSculpting Kliniek kunnen vinden. Om deze reden hebben we onder andere zoekmachine optimalisatie toegepast om de organische vindbaarheid in zoekmachines te vergroten. De grootste focus lag hierbij op landelijke en lokale vindbaarheid op de zoekterm “CoolSculpting”, “cryolipolyse” (de daadwerkelijke techniek), “vet bevriezen” en gerelateerde aanvullende zoektermen.

Wat hebben we gedaan

Allereerst hebben we de website op technisch vlak geoptimaliseerd zodat Google moeiteloos de juiste pagina’s kan crawlen en indexeren. Daarnaast is de content op de website geoptimaliseerd en uitgebreid om beter in te spelen op het zoekgedrag van de doelgroep. Vervolgens hebben we CoolSculpting Kliniek doorlopend ondersteund met het vergroten van de autoriteit van de website, het verbeteren van de lokale vindbaarheid in Google Maps, analyseren van bezoekersgedrag en inspelen op de actualiteiten t.b.v. het verbeteren van de organische vindbaarheid.

Resultaat

De website was bij de start van de samenwerking nauwelijks vindbaar. De vindbaarheid van de website is ten tijde van onze samenwerking enorm verbeterd en klom uiteindelijk naar de bovenste positie in Google op de belangrijkste en meest competitieve zoektermen. Hiermee hebben we het maandelijks aantal organische website bezoekers in drie jaar tijd vertwintigvoudigd!

Epurple heeft voor CoolSculpting:

  • De nummer 1 positie in Google gerealiseerd op de belangrijkste zoekwoorden;
  • 2000% meer organische bezoekers gerealiseerd.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem direct contact op!

We nemen binnen 24 uur contact op om een afspraak in te plannen.

Onze andere cases

Arval
Huidtherapie Groene Hart
Dakdekker Fedim
iFresh
Molecaten Website Migratie
Banierhuis
DealDonkey
Armada Mobility
My Flexwork