case-rentwereld

Rentwereld

Bekijk hier de klantcase; Rentwereld. Samen hebben wij de klantvraag aan de hand van een zorgvuldig uitgedachte strategie weten om te zetten in tastbare resultaten.

Bezoek de website
200
+
Offerte aanvragen
7000
+
Website bezoekers
6,22
%
Click through ratio

Case: Rentwereld

Rentwereld is een graag geziene leverancier op evenementen. Van frietkarren tot koelaanhangers en van toiletwagens tot kassa units. Rentwereld heeft een ruim aanbod aan materialen in hun verhuurassortiment.
Alle materialen worden jaarlijks onderhouden en hebben een frisse en moderne uitstraling. Door hun jarenlange ervaring in de evenementenbranche weten zij als geen ander hoe belangrijk het is om betrouwbare materialen op een evenement in te zetten.

Klantvraag

Rentwereld wilde meer offerte aanvragen realiseren uit het kanaal online en vroeg daarbij de hulp van Epurple.

Strategie

Allereerst hebben we in de activate fase Google Ads en Bing Ads campagnes ingezet om voor alle producten de juiste zoekwoorden te gebruiken die de kosten per conversie heeft laten dalen en het aantal conversies zijn aanzienlijk gestegen naar 200+ per maand in het hoogseizoen.

Daarna hebben een remarketing campagne ingericht. Hiermee zijn de bezoekers van de Rentwereld website opnieuw benaderd, maar dan via Facebook. Dit is gedaan voor verschillende producten van Rentwereld met diverse advertentievormen. Voor Rentwereld is onder andere een nieuwe video gerealiseerd die nog beter scoort dan de content die zij eerst hadden gepubliceerd.

Daarnaast is er een leadgen campagne ingericht voor één van de producten van Rentwereld. Nadat bleek dat er hiermee meerdere conversies tegen een lage prijs werden gerealiseerd zijn er meer leadgen campagnes ingericht. De resultaten van deze campagnes zijn nu al veelbelovend voor de toekomst.

Omdat we al jaren adverteren binnen Google Ads en Bing Ads voor Rentwereld kunnen we zien welke producten goed presteren en welke minder. Hierdoor kunnen we goed inspelen op de Social Media remarketing bij producten die goed converteren.

Ook hebben we een stukje conversie optimalisatie gedaan. We hebben gekeken op welke plekken de bezoekers op de landingspagina niet konden converteren. We hebben hiervoor besloten om een offerte aanvraag formulier op elke landingspagina te plaatsen onderaan de pagina. Dit heeft geleid tot een conversie stijging van ruim 20% aan offerte aanvragen.

Epurple heeft voor Rentwereld:

  • Volledige REAN strategie opgesteld.
  • Een bestaande video omgevormd naar een goed scorend Social Media filmpje.
  • Doormiddel van video een interessante advertentie carrousel gemaakt.
  • Een succesvol leadgen proces opgezet.
  • Conversie optimalisatie winstpunten in kaart gebracht en uitgevoerd.

Resultaat

De resultaten van de opgezette campagnes hebben elke maand de KPI's gehaald. Iets waar Rentwereld erg blij mee is. Zij willen de campagnes dan ook graag doorzetten!

Vrijblijvend adviesgesprek?

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem direct contact op!

We nemen binnen 24 uur contact op om een afspraak in te plannen.

Onze andere cases

Afslankshop.com
Von Reth
Jaloeziegordijn.nl
Duo Rolgordijn
Optimist International School
Wasgigant
Huidtherapie Groene Hart
Merwestein
Easywagon