Wasgigant

Bekijk hier de klantcase van Wasgigant. Samen hebben wij de klantvraag aan de hand van een zorgvuldig uitgedachte strategie weten om te zetten in tastbare resultaten.

Bekijk de website
20
%
hoger conversiepercentage dankzij CRO
34
%
Meer orders tegen een lagere CPA
47
%
Lagere CPC dankzij slimme biedstrategie

Case: Wasgigant

Het is altijd vervelend wanneer je wasmachine of wasdroger stuk gaat. Het liefst wil je zo snel mogelijk een nieuwe, tegen een zo laag mogelijke prijs. Wasgigant biedt B-keus en jong gebruikt witgoed tegen zeer scherpe prijzen, en uiteraard snel geleverd.

Online moet Wasgigant het opnemen tegen grote jongens als Bol.com, Coolblue en Wehkamp. Hoewel dat op het eerste oog niet eenvoudig lijkt, zijn wij de uitdaging aangegaan.

Klantvraag

Wasgigant gaf aan de verkoopaantallen flink op te willen schroeven, zodat de busjes vaker gevuld zijn en er ook meer ingekocht kan worden. Doordat de marges beperkt zijn, moet er slim geadverteerd worden op de juiste kanalen. Tevens kon het conversiepercentage op de website nog wat hoger.

Strategie

In eerste instantie is de productfeed ontwikkeld op basis van het huidige productaanbod van Wasgigant. Zo konden we de actuele voorraad witgoed naar de verschillende kanalen sturen.

Vervolgens zijn de Google- en Bing Shopping campagnes ingericht. Met de juiste biedstrategie kunnen we de kosten per conversie laag houden, met als doel meer ROI te behalen.

Ondersteunend aan de Shopping campagnes zijn Search campagnes ingericht, waarmee bezoekers lager in de ‘funnel’ naar de website worden gebracht.

Door een aantal slimme aanpassingen te doen op de website, kon het conversiepercentage bovendien met 20% worden verhoogd. Hiermee nam de ROI verder toe.

Epurple heeft voor Wasgigant:

  • Productfeed voor Shopping ontwikkeld;
  • Rendabele campagnes ingericht via diverse advertentiekanalen;
  • Knelpunten in het conversieproces geanalyseerd;
  • Website aanpassingen doorgevoerd om de ROI verder te verhogen.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem direct contact op!

We nemen binnen 24 uur contact op om een afspraak in te plannen.

Onze andere cases

Afslankshop.com
Von Reth
Jaloeziegordijn.nl
Duo Rolgordijn
Optimist International School
Huidtherapie Groene Hart
Brouwers
Philadelphia Cliënten
A&E Personeelsdiensten