Succesvolle Google Shopping campagnes

De fietsenwinkels van Banierhuis met uitgebreid assortiment en grote werkplaats zijn al meer dan 80 jaar een begrip in Utrecht en omstreken.
Bekijk resultaat

Hoe migreren we succesvol naar een nieuw platform?

Banierhuis.nl draaide voorheen op het Content Management Systeem Magento. Dit leverde voor Banierhuis veel problemen op, met name bij de communicatie tussen het voorraadsysteem dat ze gebruikte en het CMS van de webshop. Ze waren een migratie gestart waarbij de hele webshop werd overgezet naar Prestashop.

Deze uitdaging bleek te groot voor hun toenmalige webbouwer en ze waren met spoed op zoek naar een partij die de werkzaamheden kon overnemen en afronden.

Expertises

Het project in 't kort

  • Geschikte ontwikkelaar geselecteerd
  • Migratie begeleid
  • Ondersteuning bij SEO vraagstukken
  • Google Shopping advertenties uitgebreid en geoptimaliseerd
Banierhuis
Banierhuis

Vernieuwde Prestashop website met betere communicatie met het voorraadsysteem

Epurple heeft samen met Banierhuis een geschikte ontwikkelaar gevonden om de migratie naar Prestashop over te nemen. We hebben dit traject op Online Marketing vlak ondersteund, de SEO migratie voorbereid en begeleid, ondersteund bij SEO optimalisaties en het inrichten van Google Shopping advertenties.

Middels Google Shopping zijn campagnes ingericht waarmee specifieke productcategorieën en/of merken gepromoot kunnen worden. Hierbij wordt actief gestuurd op minimale kosten per conversie en vooral maximale ROAS (=Return on Ad Spend). Door extra focus aan te brengen op goedlopende producten en categorieën, kan het resultaat vervolgens verder verhoogd worden. Producten en categorieën die niet de beoogde resultaten halen, worden uitgesloten. Door vervolgens op micro-niveau te optimaliseren op o,a, apparaten (mobiel/tablet/desktop) en tijd (uur van de dag/dag van de week) kan de ROAS iedere week iets stijgen. Tot slot biedt feedmanagement en -optimalisatie de mogelijkheid om op feedniveau verbeteringen toe te passen.

Meetbare resultaten

1

Succesvolle website migratie naar Prestashop

12

Return on Ad Spend (ROAS)

Banierhuis -

"Wij zijn zeer tevreden met het resultaat!"

Kennismaken?

Heb je een specifieke vraag of ben je geïnteresseerd in onze dienstverlening? Kom dan gerust eens bij ons langs voor een bakkie! Je kan eenvoudig contact met ons opnemen via de onderstaande button of het contactformulier. Wij zien je aanvraag graag tegemoet. Tot snel!

Neem direct contact op

Bekijk meer cases

My Flexwork

400 Inschrijvingen in 2 maanden tijd

Easywagon

22+ Offerte aanvragen per maand

Slotenspecialist Fedi

2x zoveel belletjes

Met TikTok ads bereik je alle leeftijdsgroepen

Philadelphia Clienten

30+ Kwalitatieve leads per maand

Zelfstandige professionals

150+ conversies per maand

Coolsculpting

2000% Groei in organische bezoekers

Armada Mobility

50% meer online offerte aanvragen

27 sollicitanten via TikTok adverteren!