Zoekmachine Optimalisatie

Content Marketing

Content Marketing is hip, er wordt continu over gesproken en met de juiste content zorg je voor de juiste aandacht. We stellen dan ook graag een persoonlijke strategie voor je op waarmee we jouw merk stap voor stap onder de aandacht brengen bij de juiste doelgroep.
  • Jouw persoonlijke content marketing strategie;
  • Uitgebreide en geoptimaliseerde webteksten dankzij onze copywriting skills;
  • Geoptimaliseerde en wervende microcopy verwerken we in banner- en tekstadvertenties.
Een persoonlijke content strategie
Met onze persoonlijke content strategie ben je in staat om per fase van de klantreis het juiste kanaal en de juiste vorm content in te zetten.
Wervende microcopy
Ook als je kleine stukjes geoptimaliseerde content nodig hebt voor bijvoorbeeld advertenties en banners kun je bij ons terecht.
Geoptimaliseerde webteksten
Bij Epurple geloven we in de kracht van zoekmachine optimalisatie. Websteksten optimaliseren wij dan ook aan de hand van SEO Copywriting.
Een uitgebreide content planning
Content creëren met een idee, daar houden we van. We vertalen jouw strategie dan ook graag naar een realistische en persoonlijke planning.

Waar kunnen we je bij helpen?

Neem contact op om vrijblijvend te sparren over jouw online kansen.

Kristian Maton

Content Marketeer

Als Content Marketeer is Kristian multidisciplinair actief binnen Epurple. Op basis van kritische data-analyses verschillende variabelen omvormen tot geoptimaliseerde content is waar hij dagelijks mee bezig is.

Naast zijn werk heeft Kristian een enorme passie voor sport. Hij checkt elke dag de uitslagen van de NBA, Europese voetbalcompetities, UCI World Tour en ga zo maar door.

Kristian in zoekwoorden:

“Content, Copywriting, SEO, Sportief, Utrecht, Opel Corsa, Gevaarlijke Forehand”

Meer over Content Marketing bij Epurple

Wat is Content Marketing?

Content Marketing is een strategische marketing werkwijze die zich focust op het creëren en verspreiden van waardevolle en relevante content die volledig is afgestemd op de doelgroep. Op die manier draagt Content Marketing bij aan het binden van klanten. Content in het juiste formaat, via het juiste kanaal, op het juiste moment weten aan te bieden zorgt voor communicatie en interactie tussen jouw organisatie en je klanten.

Bij Epurple zetten wij Content Marketing in binnen al onze afdelingen. Zo verbeteren wij in samenwerking met zoekmachine optimalisatie de vindbaarheid in zoekmachines door webteksten, blogs en nieuwsberichten te schrijven. De Social Media afdeling helpen wij bij het schrijven van berichten en het meedenken over de inhoud van nieuwsbrieven. Terwijl de SEA afdeling wordt voorzien van geoptimaliseerde banner- en tekstadvertenties.

Om de content en schrijfstijl zo goed mogelijk af te stemmen op jouw wensen en doelgroepen, nemen wij voor de start van de werkzaamheden altijd onze Content Marketing handleiding door. Zo weten wij zeker dat wij alle belangrijke zaken besproken hebben en direct aan de slag kunnen.

Wat is SEO / zoekmachine optimalisatie?

Misschien heb je er weleens van gehoord, maar misschien ook niet. Omdat Content Marketing en SEO sterk met elkaar verbonden zijn, lichten we dit begrip graag nog even toe.

SEO of Zoekmachine optimalisatie is het verhogen van het aantal gratis en relevante bezoekers door hogere organische posities te behalen in de zoekmachines. Door je website op basis van de richtlijnen van Google te optimaliseren op het gebied van: de inhoud van de website (SEO Copywriting), de technische basis (Website performance) van de website en de interne/externe linkstructuur komt je website hoger in de zoekresultaten en komen er meer mensen op jouw website. Dit vergroot de kans op een conversie (aankoop, inschrijving, offerteaanvraag etc).

De Content Marketing Strategie

De Content Marketing strategie die wij hanteren hangt volledig samen met de overkoepelende Online Marketing strategie die onze experts opstellen. Daarmee houden wij uiteraard rekening met de verschillende fasen waarin jouw klanten zich bevinden. Op basis van een uitgebreid zoekwoorden- en concurrentieonderzoek brengen wij de kansen en mogelijkheden in kaart op het gebied van content.

Vervolgens delen wij de onderwerpen overzichtelijk voor je in binnen de verschillende fasen van ons eigen online marketing model. Zo weten wij zeker dat wij niets over het hoofd zien en kunnen wij direct de prioriteiten voor je vaststellen.

Tot slot maken wij een overzichtelijke content planning en richten wij een online dashboard voor je in. In samenspraak bepalen wij welke onderwerpen het meeste prioriteit hebben en welke eventueel overbodig zijn. Zo weet jij altijd waar wij mee bezig zijn en evalueren wij samen aan de hand van dezelfde data. Transparantie, daar houden wij van!

Wat levert het op?

Content Marketing is een lange termijn strategie. Het duurt doorgaans een aantal weken/maanden voordat er zichtbaar meer verkeer wordt aangetrokken door de website of social media kanalen. Zoekmachines hebben namelijk wat tijd nodig om nieuwe pagina’s te indexeren en de kwaliteit ervan ten opzichte van de concurrentie in te schatten.

Dit resultaat groeit na verloop van tijd waardoor de behaalde resultaten na drie maanden groter zullen zijn dan na vijf weken.
Als er voortdurend relevante content gecreëerd wordt en er voldoende nieuwswaarde is waardoor de website op relevante plekken wordt genoemd, zal het resultaat zich blijven uitbouwen.

Daarnaast zorgt Content Marketing er vooral voor dat het merk een betrouwbare en blijvend aantrekkelijke informatiebron en interactieplaats vormt voor de doelgroep.
De investering in Content Marketing is in de eerste periode vaak hoger omdat er nog geen data bekend is over zoekwoorden, concurrenten en branche gerelateerde zaken die van invloed zijn op de strategie. In veel gevallen wordt de vindbaarheid op relevante termen door Content Marketing uiteindelijk een van de belangrijkste verkeersbronnen naar je website.

Gratis website scan

Ontvang direct een analyse met verbeterpunten om jouw website te optimaliseren!
animationanimationanimation

Wat onze klanten zeggen

"Ervoor zorgen dat ons bedrijf minimaal op de eerste pagina van Google's zoekresultaten staat, is de allerbeste marketinginvestering die wij ooit hebben gedaan"
Hans van de Ven
Hans van de Ven
Algemeen Directeur Please

Waarom Content Marketing bij Epurple?

  • Direct contact met de Content Marketing specialist;
  • Realtime resultaten inzien in een overzichtelijk dashboard;
  • Een persoonlijke strategie die volledig afgestemd is op de doelgroep;
  • Hogere organische posities binnen Google realiseren;
  • Meer kliks op banners en advertenties.

Aan de slag met Content Marketing

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem direct contact op!

We nemen binnen 24 uur contact op om een afspraak in te plannen.

Meer weten? Lees dan onze blogartikelen

No posts found

Maak je website beter vindbaar

Laat onze specialisten je doorlopend begeleiden en ontzorgen.