AI tools voor optimaliseren van voice search toepassingen

Dat de ontwikkelingen van artificial intelligence zich in een sneltreinvaart opvolgen, zal je niet ontgaan zijn. Er zijn zelfs ontwikkelingen die sneller gaan dan verwacht. Een goed voorbeeld hiervan is voice search.

Neem contact met ons op

AI tools voor het optimaliseren van je voice search toepassingen

Dat de ontwikkelingen van artificial intelligence zich in een sneltreinvaart opvolgen, zal je niet ontgaan zijn. Er zijn zelfs ontwikkelingen die sneller gaan dan verwacht. Een goed voorbeeld hiervan is voice search. Deze functionaliteit heeft een enorme vlucht genomen doordat niet alleen steeds meer devices voice search ondersteunen maar uiteraard ook omdat steeds meer mensen het gemak hiervan ervaren. Reden genoeg om gebruik te maken van AI tools voor het optimaliseren van je voice search toepassingen zoals je chatbots. Schuif jij ook aan bij het gesprek dat je doelgroep met digitale devices wil voeren?

In gesprek met je device

In gesprek gaan met je device is een mogelijkheid die een lange tijd voor onmogelijk werd gehouden. Ook de introductie van een spraakassistent kreeg de handen niet direct op elkaar. Een slecht verstaanbare blikkerige stem of een spraakopdracht die steeds maar niet op de juiste manier werd begrepen, riep in eerste instantie meer irritatie dan lof op. Tot voor kort (volgens diverse onderzoeken uit 2018) wisten de meeste Nederlanders niet eens wat een spraakassistent was. De ommekeer kwam misschien wel op het moment dat Google Assistant, de spraakassistent van de zoekmachine in dat betreffende jaar ook Nederlands ging spreken. Tegenwoordig wordt er steeds meer een gesprek aangegaan met Google Assistant, Alexa van Amazon en/of Siri van Apple. Eerlijkheid gebiedt ons te vermelden dat Nederland best wel achter liep als het gaat om de bekendheid met en de interesse in spraak assistenten. Siri spreekt immers al sinds 2015 Nederlands en van een blikkerige stem en een taalbarrière is al lang geen sprake meer. Nu het gemak van de spraakassistent inmiddels ontdekt is, is deze handige toepassing niet meer weg te denken uit onze samenleving. Dit betekent wel dat je als ondernemer je AI toepassingen moet optimaliseren voor voice search.

AI toepassingen aanpassen op voice search, hoe pak ik dat aan?

Het lezen van het bovenstaande roept ongetwijfeld op hoe je het aanpassen van je AI toepassingen op voice search het beste kunt aanpakken. Er zijn verschillende tools die je hierbij kunt gebruiken. Eén daarvan is Frase. Deze tool helpt je met het op een rijtje zetten van de relevante vragen die je doelgroep stelt met behulp van voice search. Op basis van deze “voorzet” kun je eenvoudig vaststellen op welke content je moet richten. Daarnaast is het goed te weten dat tools zoals Grammarly en Hemingway gebruik maken van AI. Dit is zeer praktisch om een lastig leesbare tekst te herzien en op deze manier meer het “spreektaal karakter” te geven. Hierdoor sluit de tekst beter aan op voice search.

Wil je weten hoe voice search AI optimalisatie meerwaarde kan bieden voor jouw bedrijf?

Artificial intelligence krijgt een steeds belangrijkere rol, zeker in combinatie met voice search. Wil je deze vorm van AI ingezet kan worden? Heb je interesse om de mogelijkheden hierin te ontdekken? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We kijken graag met je mee wat jouw mogelijkheden hierin zijn. Maak gerust gebruik van onze uitstekende kennis en onze ervaring op dit gebied. 

Kennismaken?

Heb je een specifieke vraag of ben je geïnteresseerd in onze dienstverlening? Kom dan gerust eens bij ons langs voor een bakkie! Je kan eenvoudig contact met ons opnemen via de onderstaande button of het contactformulier. Wij zien je aanvraag graag tegemoet. Tot snel!

Neem direct contact op