Facebook adverteren

Facebook heeft meer dan 6,8 miljoen dagelijkse Nederlandse gebruikers en je kunt er heel gericht adverteren. Neem snel contact op voor de mogelijkheden!

Starten met adverteren op Facebook

Wat is Facebook Adverteren?

Facebook heeft meer dan 6,8 miljoen dagelijkse Nederlandse gebruikers. Facebook wordt dus gezien als een effectief marketingmiddel. Je kunt heel gericht adverteren op je doelgroep doordat Facebook iedereen als het ware kent.

 • Vergroot je naamsbekendheid, aantal leads en interactie met doelgroep
 • Mogelijkheid om je product of dienst creatief in de markt te brengen
 • Advertentiekosten zijn relatief laag

Werkwijze voor Facebook adverteren

Voordat we kunnen starten met Facebook adverteren willen we graag kennis met je maken! Wanneer jouw wensen zijn geformuleerd gaan we gezamenlijk de doelen bepalen om daarna te starten met het doorvoeren van een Facebook campagne om meer potentiële klanten te bereiken. Door de rankings van jouw Facebook advertenties doorlopend in de gaten te houden bereiken wij het gewenste resultaat met Facebook advertenties.

Meer over adverteren op Facebook

Facebook is al jaren een heel populair social media platform. Het heeft inmiddels zo’n 10 miljoen gebruikers in Nederland van verschillende leeftijden.

Hierdoor is Facebook bij uitstek een zeer interessant medium om op te adverteren. Naast dat er veel doelgroepen op Facebook te vinden zijn, maakt Facebook het ook relatief eenvoudig om bij de juiste doelgroepen te adverteren.

Starten met adverteren op Facebook?

Verschillende soorten advertenties

Binnen Facebook kun je op verschillende manieren onder de aandacht komen van je publiek. Een van de bekendste manieren van adverteren op Facebook is de tijdlijn advertentie. Dit is promotionele content die op de tijdlijn van een Facebook gebruiker die binnen je doelgroep valt, verschijnt.

Deze promotionele content is onder te verdelen in een aantal categorieën.

 • Afbeelding
 • Video
 • Leadgen
 • Carrousel afbeelding/video
 • Instant Expierence (meerdere afbeeldingen/video’s

Ontmoet het social media team van Epurple!

boudewijn hoogendorp

Boudewijn Hoogendorp

SEO Specialist

Joep Voermans

Online Marketeer

Tara van Rooijen

Online Marketeer
Marc Laurent

Marc Laurent

PPC Marketeer
Gutama Abadinsa

Gutama Abadinsa

Online Marketeer

Facebook adverteren uitbesteden

Overweeg je je sociale media adverteren uit te besteden, maar weet je niet zeker of het de juiste beslissing voor je bedrijf is? We nemen je graag mee in de voordelen van uitbesteding bij Epurple!

Er zijn verschillende voordelen aan het uitbesteden. Het werkt tijdbesparend. Social media adverteren vergt veel tijd en inspanning om effectief te zijn. Als je niet het personeel of de middelen hebt om een uitgebreide campagne op te zetten, dan helpen onze experts jou graag.

Ten tweede werkt uitbesteden ook geld besparend. Mits het goed uitgevoerd wordt, kan social media adverteren zeer kostenbesparend zijn.  Door dit uit te besteden aan een ervaren bureau kun je kostbare fouten vermijden en experts het werk laten doen.

Bij uitbesteding geef je experts toegang en kunnen je helpen effectieve sociale media strategieën op te zetten en uit te voeren afgestemd is op jouw specifieke bedrijfsdoelstellingen. Als je het adverteren uitbesteed, krijg je toegang tot professionals die de ins en outs van betaalde sociale media marketing kennen en je kunnen helpen je resultaten te maximaliseren.

Kom in contact voor de mogelijkheden

De kosten van Facebook adverteren

Facebook kan zeer goedkoop zijn maar tegelijkertijd ook heel duur zijn om op te adverteren.

Voor de beeldvorming; Bij Epurple realiseren we regelmatig de volgende statistieken met Facebook advertenties:

 • 0,19 cent per klik
 • 2 euro per conversie

Dit soort statistieken worden mogelijk gemaakt door goede content, de juiste doelgroep en de juiste strategie.

In tegenstelling tot de bovenstaande statistieken kan adverteren op Facebook flink veel duurder uitvallen.

Vaak moet je er rekening mee houden dat het adverteren in het begin duurder zal zijn. Naarmate je advertenties wat langer online staan zullen de kosten gestaag afnemen.

Als je weet waar je mee bezig bent, is Facebook een hele rendabele manier van adverteren.

Veel gestelde vragen over social media adverteren

 • Een van de grootste voordelen aan sociale media reclame is dat je je ideale klant met laserprecisie kunt benaderen. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je een winkel in dameskleding bezit. Met Facebook Ads kun je je richten op vrouwen die in een bepaalde stad wonen, geïnteresseerd zijn in mode en onlangs een aankoop hebben gedaan bij een winkel van de concurrent. Dit zorgt ervoor dat je advertentie getoond wordt aan mensen die waarschijnlijk het meest geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt.
 • Wij bieden verschillende social media adverteer mogelijkheden bij Epurple. Het is belangrijk om te kijken waar jouw doelgroep voornamelijk op actief is. Bij Epurple krijg je hier advies op maat voor.
 • Dit is maatwerk. Bij Epurple gaan wij graag in gesprek over ontwikkeling van strategie, campagne en advertentie materiaal.

Kennismaken?

Heb je een specifieke vraag of ben je geïnteresseerd in onze dienstverlening? Kom dan gerust eens bij ons langs voor een bakkie! Je kan eenvoudig contact met ons opnemen via de onderstaande button of het contactformulier. Wij zien je aanvraag graag tegemoet. Tot snel!

Neem direct contact op