Social Media Marketing

Social Media Marketing is een online marketing strategie waarbij social media kanalen worden ingezet om marketing/communicatie doelstellingen te realiseren.

Neem contact met ons op

Wat is Social Media Marketing?

Social Media Marketing is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de online marketing mix. Waar het voorheen met name een B2C markt was, wordt Social Media ook steeds meer een B2B platform. De Social Media kanalen zijn vandaag de dag enorm veelzijdig en bieden dan ook unieke kansen in alle fases van de customer journey die jouw klanten doormaken.

Bij social media marketing zetten wij verschillende sociale media in om een product of dienst onder de aandacht te brengen bij een bepaalde groep mensen. Social Media kanalen zijn perfect om je direct tot de doelgroep te richten en op die manier specifieke marketing- en communicatiedoelstellingen te behalen.

Voor het verhogen van de klant loyaliteit en klanttevredenheid wordt social media ingezet. Social Media Marketing helpt jou om je doelgroep te bereiken. We starten met een kennismaking om vervolgens je wensen in kaart te brengen. Wanneer jouw wensen zijn geformuleerd gaan we gezamenlijk de doelen bepalen om daarna te starten met het doorvoeren van de Social Media campagnes. Door te sturen op resultaat bereiken wij de doelstellingen.

Onze werkwijze social media werkwijze

1
2
3
4
5

1. Kennismaking

Tijdens de kennismaking zijn we met name nieuwsgierig naar de social media kanalen die al worden ingezet en wat de wensen zijn. Ben je nog helemaal nieuw in de wereld van social media dan bepalen we samen de strategie, kanalen, doelgroepen en doelstellingen.

2. Inrichten social media advertentieaccounts

Mochten de advertentieaccounts nog niet aanwezig zijn dan richten we deze samen in. Zo behoud je zelf alle rechten voor de accounts. Let op! Voor veel kanalen dien je ook een organisch account beschikbaar te hebben.

3. Inrichten campagnes

Nadat we met elkaar de strategie duidelijk hebben en de accounts zijn aangemaakt. Richten wij alle campagnes in. Eventuele afbeeldingen of video's dienen bij ons aangeleverd te worden.

4. Meetbaar maken

Naast het inrichten van de campagnes maken we het ook meetbaar zodat we de conversies ook goed kunnen meten vanuit de campagnes.

5. Maandelijkse optimalisatie

Als alles klaarstaat gaan de campagnes op een afgesproken moment live. Doorlopend per maand monitoren wij de campagnes en sturen we bij waar nodig op basis van data.

Soorten social media advertentie platformen

De meeste social media platformen hebben hun eigen tool waarmee de statistieken inzichtelijk worden. Hiermee kun je dus eenvoudig zelf berichten bekijken, succesratio’s inzien en de betrokkenheid uitlezen. Dit maakt het ook meteen redelijk eenvoudig om te adverteren. Lees hier per dienst meer over de kosten en mogelijkheden van adverteren:

Social media adverteren uitbesteden?

Overweeg je je sociale media adverteren uit te besteden, maar weet je niet zeker of het de juiste beslissing voor je bedrijf is? We nemen je graag mee in de voordelen van uitbesteding bij Epurple!

Er zijn verschillende voordelen aan het uitbesteden. Het werkt tijdbesparend. Social media adverteren vergt veel tijd en inspanning om effectief te zijn. Als je niet het personeel of de middelen hebt om een uitgebreide campagne op te zetten, dan helpen onze experts jou graag.

Ten tweede werkt uitbesteden ook geld besparend. Mits het goed uitgevoerd wordt, kan social media adverteren zeer kostenbesparend zijn.  Door dit uit te besteden aan een ervaren bureau kun je kostbare fouten vermijden en experts het werk laten doen.

Bij uitbesteding geef je experts toegang en kunnen je helpen effectieve sociale media strategieën op te zetten en uit te voeren afgestemd is op jouw specifieke bedrijfsdoelstellingen. Als je het adverteren uitbesteed, krijg je toegang tot professionals die de ins en outs van betaalde sociale media marketing kennen en je kunnen helpen je resultaten te maximaliseren.

Kom in contact voor de mogelijkheden

Ontmoet het social media team van Epurple!

Marc Laurent

PPC Marketeer Ik krijg een boost van het realiseren van succesvolle campagnes. Mocht je hier vragen over hebben, bel of mail mij!    030 227 05 94 marc.laurent@epurple.nl

Amber Velders

Marketing Assistente Voor het designen van allerlei uitingen kan je me altijd even contacten! 030 227 05 94 amber.velders@epurple.nl

Treasure Romeo

Stagiaire Advertising Voor het maken van online marketing uitingen en campagnes kan je altijd bij mij terecht! 030 227 05 94 treasure.romeo@epurple.nl

Kennismaken?

Heb je een specifieke vraag of ben je geïnteresseerd in onze dienstverlening? Kom dan gerust eens bij ons langs voor een bakkie! Je kan eenvoudig contact met ons opnemen via de onderstaande button of het contactformulier. Wij zien je aanvraag graag tegemoet. Tot snel!

Neem direct contact op