UX design / Webdesign

De ervaring van een gebruiker op een website is erg belangrijk. Epurple draagt namelijk graag een steentje bij aan het optimaliseren van de gebruikerservaring!

Neem contact met ons op

Wat is (UX) Webdesign?

Bij het design van een website is het belangrijk om in de wensen en behoeften van de bezoekers te voorzien. UX, User Experience design, betekent letterlijk gebruikerservaring. De ervaring van een gebruiker op een website is erg belangrijk, je wilt namelijk dat de gebruiker op je website makkelijk het gewenste vindt, maar ook op een gebruiksvriendelijke manier iets kan bestellen bijvoorbeeld. Hier zetten wij UX design/webdesign voor in. Wij willen namelijk dat de gebruikers ervaring van websitebezoekers optimaal is.

De ervaring van een gebruiker heeft invloed op de tevredenheid van de gebruiker, daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de gebruikerservaring goed is. Een optimaal UX design is onder andere onderscheidend, verhoogt de klanttevredenheid en bevordert het aantal verkopen. Bij Epurple zetten wij UX design graag in voor onze klanten.

Waarom investeren in UX Design?

Het post-pandemische tijdperk is misschien wel het ideale moment om te investeren in UX-design. Bezoekers en potentiële klanten besteden veel aandacht aan gebruiksvriendelijke websites en de recente algoritme-updates van Google zijn sterk gericht op UX-ontwerprangschikkingssignalen. De gebruikerservaring van uw site heeft invloed op de plaats in de zoekresultaten.

Dit zijn de vijf belangrijkste redenen om te investeren in UX-design:

 

  • Verbetert de klantervaring: bij het juiste UX-ontwerp gaat het om anticiperen op de behoeften en wensen van gebruikers en hen vervolgens te helpen gemakkelijk door de website te laten navigeren naar het uiteindelijke doel. Een UX-ontwerp stimuleert uitgebreide interactie met uw bedrijf door middel van voorgestelde volgende stappen, call-to-action (CTA)-knoppen, plus prompts voor het aanmelden van enquêtes of nieuwsbrieven.
  • Bouncepercentage verlagen: wanneer het directe resultaat van het landen op de website een sterk UX-ontwerp is met een duidelijk pad om relevante informatie te vinden, is de kans groter dat bezoekers op uw site blijven hangen, wat een lager bouncepercentage betekent.
  • Stimuleert eCommerce-verkopen: voor een eCommerce-website kan een sterk UX-ontwerp resulteren in minder gevallen van het verlaten van de winkelwagen, wat leidt tot een groter aantal aankopen. Geloof het of niet, een responsief en klantgericht UX-ontwerp zorgt ervoor dat conversies en verkoopcijfers met 400% kunnen stijgen! Epurple kan een hoogwaardige eCommerce-website voor u bouwen, of u kunt een eCommerce-platform zoals Shopify of Wix kiezen dat enige flexibiliteit biedt om uw ontwerp aan te passen en de verkoop te stimuleren.
  • Verlaag de klantenservicekosten: een efficiënte UX-layout kan enorm veel geld besparen op klantenservice wanneer mensen gemakkelijk antwoorden op hun vragen kunnen vinden en geen contact met het bedrijf hoeven te nemen via formulieren, chats, telefoontjes, e-mails of sociale media . Als de website interactief en gebruiksvriendelijk is, zullen paden naar informatie en processen vanzelfsprekend zijn.
  • Verbeter de rangordesignalen: de gebruikerservaring is uitgegroeid tot een essentieel rangordesignaal. Aangezien Google mobielvriendelijk ontwerp en laadsnelheden van pagina’s waardeert als essentiële tandwielen in het rangschikkingswiel, is er geen andere keuze dan UX-ontwerp als prioriteit op te nemen in uw SEO- en bedrijfsgroeistrategieën.

Kennismaken?

Heb je een specifieke vraag of ben je geïnteresseerd in onze dienstverlening? Kom dan gerust eens bij ons langs voor een bakkie! Je kan eenvoudig contact met ons opnemen via de onderstaande button of het contactformulier. Wij zien je aanvraag graag tegemoet. Tot snel!

Neem direct contact op