Google Ads split test: waarom moet ik hiermee A/B testen?

 • Door Bas Kloet
 • 20 augustus 2021
 • Leestijd 3 minuten
10 SEA tips voor winstgevende advertenties

Hulp nodig bij jouw online advertenties?

Quincy is Sr. SEA Specialist bij Epurple en helpt je graag meer uit je advertenties te halen. Neem nu contact op!

Neem contact op

Google Ads biedt talloze advertentiemogelijkheden. Als adverteerder kan je met veel ideeën je creativiteit kwijt met je campagnes. Hoe maak je het jezelf makkelijk door de juiste beslissingen te nemen binnen je campagnes? Een goede oplossing is het A/B testen met de Google Ads experimenten. Als adverteerder stuur je op data en wil je je keuzes hierop baseren. Met Google Ads experimenten kan je meerdere mogelijkheden testen en in dit artikel leggen wij graag uit welke dat zijn!

Met Google Ads experimenten kan je verschillende testen uitvoeren om 50% van de bezoekers naar test A en 50% van de bezoekers naar test B te sturen.

Wat kan je allemaal A/B testen met Google Ads experimenten?

Met Google Ads experimenten kan je verschillende testen uitvoeren om 50% van de bezoekers naar test A en 50% van de bezoekers naar test B te sturen. Met Google Ads experimenten kan je het volgende A/B testen binnen jouw campagnes:

 • Het testen van verschillende advertentieteksten
 • Het testen van verschillende landingspagina’s
 • Het testen van verschillende biedstrategieën

Wat goed is om te weten is dat je als adverteerder alleen experimenten kan uitvoeren bij de campagnetypen zoek- en display netwerk. Helaas is het niet mogelijk om een splittest op te zetten bij video, app of shopping campagnes.

Hoe zet ik een concept & experiment op in Google Ads?

 1. Log in op je Google Ads-account.
 2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Concepten en experimenten en klik vervolgens bovenaan de pagina op Campagne-experimenten.
 3. Klik op de plusknop.
 4. Klik op Kies een concept en selecteer het concept dat je wilt converteren naar een experiment.
 5. Geef een naam op voor het experiment. Het experiment mag niet dezelfde naam hebben als je campagnes of andere experimenten.
 6. Kies een startdatum voor het experiment.
 7. Selecteer Geen als je het experiment handmatig wilt beëindigen. Anders kies je een einddatum voor het experiment.
 8. Geef het percentage op van het budget van de oorspronkelijke campagne dat je aan het experiment wilt toewijzen.
 9. Voor campagnes in het zoeknetwerk kun je onder ‘Geavanceerde opties’ kiezen hoe je het experiment wilt opsplitsen. Je kunt bepalen of je gebruikers of zoekopdrachten wilt tellen wanneer je verkeer verdeelt tussen je campagne en het experiment.
  1. Op basis van cookies betekent dat gebruikers slechts één versie van je campagne kunnen zien, ongeacht het aantal keren dat ze zoeken. Hierdoor kunnen andere factoren je resultaten minder beïnvloeden, zodat je nauwkeurigere gegevens kunt krijgen.
  2. Op basis van zoekopdrachten kun je gebruikers willekeurig toewijzen aan je experiment of aan je oorspronkelijke campagne, telkens wanneer er een zoekopdracht wordt uitgevoerd. Je kunt sneller statistisch significante resultaten krijgen dan een op cookies gebaseerde splitsing. Het is wel mogelijk dat dezelfde gebruiker zowel het experiment als de oorspronkelijke campagne kan zien als deze meerdere keren zoekt.
 10. Klik op Opslaan om het maken van het experiment te voltooien.
 11. Nadat je het experiment hebt gemaakt, kan je het experimenten bekijken naast je gewone campagnes en op de pagina ‘Campagne-experimenten’.

Interesse of vragen voor onze specialisten?

Wil je graag meer informatie over hoe je een split test campagne inzet binnen Google Ads? Kijk dan eens op onze SEA dienstpagina, stuur een mailtje naar info@epurple.nl of neem geheel vrijblijvend contact op met één van onze specialisten. Zij helpen je graag! Heb je nog een aanvulling? Laat hem dan achter in de comments!

Ook interessant voor jou