Zoekmachine Optimalisatie

Lokale SEO

Lokale zoekmachine optimalisatie (Lokale SEO) is een vorm van zoekmachine optimalisatie die zich specifiek richt op het optimaliseren van de vindbaarheid van jouw website in de lokale zoekresultaten. Bijna de helft van alle zoekopdrachten die in Google gedaan worden is van lokale aard!
  • Lokale listings en vermeldingen op directories uitbreiden en optimaliseren (citations);
  • Zoekwoordonderzoek specifiek op jouw branche en werkgebied;
  • Gegarandeerd beter vindbaar binnen jouw werkgebied.

Bas Kloet

Sr. SEO Specialist

Bas, niet te verwarren met Bassie de clown, is zoekmachine optimalisatie specialist bij Epurple. Hij kent Google op zijn duimpje en adviseert klanten dagelijks over het verhogen van hun organische posities, het verbeteren van de gebruikerservaring en het aantrekken van de juiste bezoekers.

Bas kan niet ophouden over nieuwe voorvleugels en bandenstrategieën in de Formule 1. Hij kan in zijn vrije tijd ook best aardige plaatjes schieten en verslindt flink wat series op Netflix.

Bas in zoekwoorden:

“ Zoekmachine optimalisatie, Klantreizen, Zoektermen, Conversie, Google Analytics, Google Tag Manager, Google Mijn Bedrijf, Fotografie, Reddit, Spotify.”

Waar kunnen we je bij helpen?

Neem contact op om vrijblijvend te sparren over jouw online kansen.

Wat is Lokale SEO?

Lokale SEO of lokale zoekmachine optimalisatie is het verhogen van de vindbaarheid op interessante, lokale zoektermen. Als je met je onderneming lokaal opereert is het essentieel dat je in de zoekmachine lokaal goed vindbaar bent. Wij verhogen door middel van Lokale SEO dan ook zowel de posities in Google Maps, de Local Pack (Google Maps kaartje dat zichtbaar is in sommige reguliere zoekresultaten) en de rankings in Google op lokaal georiënteerde zoektermen.

Onze Lokale SEO werkwijze

We starten onze samenwerking met een vrijblijvende kennismaking om vervolgens jouw specifieke wensen in kaart te brengen. Vervolgens bepalen we gezamenlijk de doelen zodat we weten waar we op moeten sturen en het succes van de campagnes kunnen meten. Zodra we starten met het doorvoeren van de lokale SEO campagnes om meer bezoekers op je website te genereren, houden wij de online posities van jouw website doorlopend in de gaten. Dit is de basis voor het bereiken van lokale top-posities.

Lokaal zoekwoordonderzoek

Ten eerste voeren we altijd een uitgebreid zoekwoordenonderzoek uit. Hierbij ligt de focus op de termen die lokaal gebruikt worden binnen jouw doelgroep. Na het zoekwoordenonderzoek kijken we naar de mogelijkheden waarop we de website kunnen optimaliseren. Hierbij kijken we naar verschillende technische aspecten. Bijvoorbeeld de Structured data. Zo moet bijvoorbeeld de postcode van je bedrijf op de juiste manier verwerkt worden in de code achter de website.

Lokale content

Wanneer de technische kant in orde is kijken we naar de content op de website. Het is belangrijk om de content aan te passen of uit te breiden op basis van het zoekwoordenonderzoek. Hierbij is een goede zoekwoordfocus van groot belang.

Tot slot is het belangrijk om vermeld te worden op andere websites met je adresgegevens. Er zijn heel veel websites waar je je kan inschrijven om een vermelding te krijgen en wij gaan actief aan de slag om op zo veel mogelijk relevante pagina’s vermeldingen te genereren.

Om onze Lokale SEO werkwijze overzichtelijk te maken hebben we het onderstaande stappenplan voor je gemaakt:

Wensen en doelstelligen
Geheel in overleg stemmen we jouw persoonlijke wensen en doelstellingen af. Zo weten we zeker dat we op de juiste manier aan de slag kunnen met het optimaliseren van jouw lokale SEO.
Lokaal zoekwoordonderzoek
We voeren een uitgebreid zoekwoordonderzoek voor je uit. We focussen op ons op lokale termen waar de doelgroep naar op zoek is. Zo hebben we een concreet overzicht van alle belangrijke lokale termen binnen jouw branche.
Google Mijn bedrijf
We optimaliseren je Google Mijn Bedrijf pagina zodat deze optimaal getoond wordt in Google.
Lokale landingspagina's
Maak je al gebruik van lokale landingspagina's? Dan optimaliseren wij deze op basis van het zoekwoordonderzoek voor een betere lokale vindbaarheid.
Structured data
We optimaliseren de structured data van je website. Zo snapt Google perfect waar je website overgaat en welke lokale regio je aan wilt spreken.
Lokale citations uitbreiden
Wij voegen je website toe aan allerlei online bedrijvengidsen, zodat potentiële klanten je nog sneller vinden. Heb je deze vermeldingen zelf al eens aangemaakt? Dan controleren wij of er optimalisaties mogelijk zijn.
Lokale content
We creëren op basis van het zoekwoordonderzoek lokaal gerichte content waar jouw doelgroep in geïnteresseerd is. Zo trek je gegarandeerd meer lokale bezoekers aan.
Lokale autoriteit
Door middel van linkbuilding verhogen we de lokale autoriteit van je website. We zorgen voor kwalitatieve links vanaf gerelateerde domeinen.
Resultaten evalueren en bijsturen
Na het doorvoeren van optimalisaties staan wij altijd stil bij de behaalde resultaten. We monitoren de campagnes continu en sturen eventueel bij als dat nodig blijkt.

Meer weten over Lokale SEO en SEO in het algemeen? Lees het in een van onze artikelen: Hoger in GoogleGoogle E-A-T en de effecten op je SEO strategie en De juiste campagnefocus bepalen om zo meer omzet te realiseren!

Gratis website scan

Ontvang direct een SEO analyse met verbeterpunten om jouw website te optimaliseren!
animationanimationanimation

Wat onze klanten zeggen

"Ervoor zorgen dat ons bedrijf minimaal op de eerste pagina van Google's zoekresultaten staat, is de allerbeste marketinginvestering die wij ooit hebben gedaan"
Hans van de Ven
Hans van de Ven
Algemeen Directeur Please

Aan de slag met Lokale SEO

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem direct contact op!

We nemen binnen 24 uur contact op om een afspraak in te plannen.

Blogartikelen

No posts found

Maak je website beter vindbaar

Laat onze specialisten je doorlopend begeleiden en ontzorgen.