Bing Ads uitbesteden

Bereik je doelgroep wanneer ze gebruik maken van zoekmachine Bing, de geduchte concurrent van Google.

Neem contact met ons op!

Wat is Bing ads?

Naast Google zijn er tal van ander zoekmachines waarop consumenten terecht kunnen, een hiervan is de zoekmachine Bing. Net als op Google bestaat ook binnen de zoekmachine Bing de mogelijkheid om te adverteren. In de zoekmachine van Bing gebeurt dit met Microsoft Advertising (voorheen Bing Ads). Microsoft Advertising is een advertentieplatform waarmee je advertenties kan plaatsen binnen het zoeknetwerk van Bing en partnersites, zoals Yahoo, Outlook en MSN. Hoe werkt nu precies het adverteren op Bing middels Microsoft Advertising?

Hoe werkt Bing ads?

Het advertentieplatform Microsoft Advertising is goed te vergelijken met Google Ads. Door middel van Microsoft Advertising heb je, net zoals Google Ads bij Google, de mogelijkheid om te adverteren in de zoekresultaten van Bing met (tekst)advertenties;

Kort samengevat plaatst een consument een zoekopdracht (zoekwoord) in de zoekbalk van Bing. Als een of meerdere zoekwoorden uit jouw advertentie overeenkomt met deze zoekopdracht komt jouw (tekst)advertentie bovenaan de zoekresultaten in Bing.

Wie wanneer bovenaan komt te staat wordt net als bij Google Ads bepaald met een pay-per-click (PPC) advertentiesysteem. Je bepaald zelf hoeveel jij maximaal wil besteden aan een klik op jouw advertentie. Zoals ook bij Google zijn er binnen de zoekmachine Bing maar een beperkt aantal plekken bovenaan de pagina vrij voor advertenties. Welke advertentie bovenaan komt te staan wordt daarom bepaalt middels een veiling. De positie van jouw advertentie wordt bepaald aan de hand van de volgende criteria:

  1. Hoe goed past jouw advertentie en landingspagina bij de zoekopdracht die is ingevuld (relevantie);
  2. Hoe hoog is het bod ten opzichte van de concurrentie;
  3. Hoe heeft jouw advertentie in het verleden gepresteerd en hoe hoog is de CTR (click-through-rate).

Hoe hoger jouw advertenties scoren op bovenstaande criteria hoe groter de kansen zijn om de bovenste positie in te nemen op Bing.

De voordelen

Ondanks dat zoekmachine Bing van Microsoft in Nederland relatief onbekend is, wordt het in veel landen gezien als de geduchte concurrent van Google. Met een marktaandeel van ruim 5% in Nederland kan het een interessant kanaal zijn om naast je bestaande (Google) campagnes in te zetten. Epurple heeft bovendien als een van de eerste online marketingbureaus in Nederland toegang tot Microsoft Shopping, waarmee je producten in de zoekresultaten komen met afbeelding en prijs.

De concurrentie binnen de zoekmachine Bing is vele malen lager dan Google. Dit zorgt ervoor dat de klikprijzen tot wel 70% lager liggen dan in Google Ads. Hiernaast biedt Microsoft Advertising de mogelijkheid om jouw advertenties van Google Ads te importeren.

Naast dat Microsoft Advertising goed samenwerkt met Google Ads biedt dit advertentieplatform ook de mogelijkheid om te adverteren in LinkedIn. Zo kan je met Microsoft Advertising targeten op LinkedIn-profielen. Zo bereik je makkelijk zeer relevante doelgroepen op basis van bedrijf, functie of branche.

Microsoft Advertising is dus een zeer interessante aanvulling op de bestaande SEA-strategie, waarbij je meer websitebezoekers tegen lagere kosten kunt bereiken en de mogelijkheid hebt om te targeten op LinkedIn-profielen.

Onze werkwijze

Bij Epurple staat de klant centraal en werken we samen aan jouw persoonlijke doelen en strategie. Tijdens een uitgebreide kennismaking brengen we de wensen en doelstellingen op het gebied van Microsoft Advertising in kaart, hierdoor kunnen we de meest relevante campagnes gaan realiseren. Ons team van online marketing specialisten heeft meer dan 10 jaar ervaring, is betrokken, kritisch en creatief. Door hun passie voor online marketing zijn zij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in deze branche. Hierdoor zijn wij in staat om de service te bieden waar jij als klant op zoek naar bent. We houden je op de hoogte van de behaalde resultaten, gesignaleerde kansen en mogelijkheden en stellen een persoonlijk aanspreekpunt beschikbaar.

Wil jij meer weten over Microsoft Advertising of hoe jij dit slim kan inzetten voor jouw bedrijf? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten!

Kennismaken?

Heb je een specifieke vraag of ben je geïnteresseerd in onze dienstverlening? Kom dan gerust eens bij ons langs voor een bakkie! Je kan eenvoudig contact met ons opnemen via de onderstaande button of het contactformulier. Wij zien je aanvraag graag tegemoet. Tot snel!

Neem direct contact op