Waarom is een zoekwoordenonderzoek belangrijk?

Laten we eerst beginnen met de belangrijkste vraag: Wat is een zoekwoord? Een zoekwoord is het woord dat een internetgebruiker invoert in een zoekmachine zoals Google, met als doel een webpagina te vinden die antwoord geeft op jouw vraag of relevante informatie over een onderwerp aanbiedt.  

Wil je je content optimaliseren en hoger scoren in de organische ranking van Google? Dan is een zoekwoordenonderzoek noodzakelijk. Door een zoekwoordenonderzoek te doen weet je met welke woorden gebruikers zoeken en voeg je extra waarde toe aan de content op je website. Een bezoeker verwacht een pagina die aan de behoefte voldoet. Door een zoekwoordenonderzoek bied je de juiste content aan, aan jouw bezoeker/doelgroep. Je legt hiermee de basis om jouw content te optimaliseren voor SEO, dit is essentieel om goed te scoren in Google. 

Ik wil een zoektermenonderzoek uitvoeren
Zin in koffie?

Vertellen wij je alles over zoekwoorden!

Benieuwd hoe jouw doelgroep online zoekt? We zijn benieuwd op welke zoektermen je nu inzet binnen SEO & SEA en denken graag met je mee.

Ik wil graag sparren

Wat is een zoekwoordenonderzoek?

Kort gezegd is een zoekwoordonderzoek het in kaart brengen van zoekwoorden (zoektermen) die jouw doelgroep binnen de zoekmachine Google intikt voor een zoekopdracht. Als je eenmaal weet welke zoekwoorden het meest gebruikt worden, kun je deze zoekwoorden verwerken in je websiteteksten, blogs, social media berichten en betaalde Google Ads campagnes. Door dit te doen kun je ervoor zorgen dat je bedrijf als een van de bovenste resultaten verschijnt wanneer de doelgroep online zoekt naar zoekwoorden die met jouw producten of diensten te maken hebben. 

Hoe doet Epurple een zoekwoordenonderzoek?

Bij Epurple bieden wij een zoekwoordenonderzoek aan waarbij wij gaan kijken welke zoekwoorden interessant zijn om te verwerken in de content. In samenspraak met de klant vormen wij een (SEO) strategie die gericht is op het behalen van lange termijn doelen. Met behulp van onze copywriter specialisten wordt de strategie toegepast bij het creëren van de content, wat ervoor zorgt dat jouw website beter gevonden wordt in Google. 

Kom langs voor een bakkie!

Kennismaken?

Heb je een specifieke vraag of ben je geïnteresseerd in onze dienstverlening? Kom dan gerust eens bij ons langs voor een bakkie! Je kan eenvoudig contact met ons opnemen via de onderstaande button of het contactformulier. Wij zien je aanvraag graag tegemoet. Tot snel!

Neem direct contact op