Quincy Janssen

Zoekmachine adverteren

Zoekmachine adverteren is het online adverteren via de zoekmachines. Dit staat ook wel bekend als SEA of Search Engine Advertising.

Neem contact met ons op

Wat is Zoekmachine Adverteren (SEA)?

Zoekmachine adverteren staat ook wel bekend als SEA (Search Engine Advertising). Een online marketeer die zich hierin heeft gespecialiseerd houdt zich bezig met het opzetten, monitoren en bijsturen van advertentie campagnes binnen zoekmachine platformen van Google. Zoekmachine adverteren heeft snel effect op de online zichtbaarheid van jouw bedrijf of website.

Google (Google Ads) en Bing (Microsoft Ads) zijn hierin de belangrijkste zoekmachines waarop je kan adverteren. De meest bekende advertenties die je op deze platformen vindt zijn de Search advertenties. Deze advertenties vind je boven (en onderin) de zoekmachine na het invullen van een zoekopdracht. Hierbij worden maximaal 4 advertenties weergegeven per pagina. De resultaten die onder deze advertenties staan zijn organische zoekresultaten. De volgorde van deze organische resultaten worden bepaald door een heel ander algoritme dan bij Zoekmachine Adverteren.

Zoekmachine adverteren draait vooral om op het juiste moment zichtbaar te zijn bij de meest interessante bezoekers. Hierbij is het belangrijkste doel: maximale rendement uit jouw advertentiebudget halen. Hoe behaal je nu binnen zoekmachine adverteren het maximale uit jouw advertentiebudget?

Zoals hierboven vermeld is het belangrijk om vooraf een doel te stellen; wat wil je bereiken met jouw advertenties? Het gaat hier om jouw marketingdoelen, je merkstrategie en hoeveel tijd je kan besteden aan online adverteren. Op basis van deze informatie bepaal je welke advertentietype jou kan helpen het maximale resultaat te behalen. De advertenties kunnen bestaan uit alleen tekst, beeld of een combinatie van beide.

Neem contact op

Waarom Zoekmachine Adverteren?

Elke vorm heeft zijn eigen doel en voordelen waarop jij kan bepalen of het jou helpt jouw gekozen doelstellingen te bereiken. De verschillende advertentietypen binnen SEA zijn Search, Prestatiemaximum (nieuw), Shopping, Display, Discovery, Video, App, Smart en Lokaal.

Waarom zou je SEA moeten inzetten voor jouw bedrijf?

Bereik mensen die actief op zoek zijn naar je producten of diensten. Met SEA kun je je richten op gebruikers die al geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt. Dit in tegenstelling tot andere vormen van online marketing, zoals social media marketing.

Kosteneffectief en schaalbaar. Zoekmachine adverteren is kosteneffectief. Je betaalt alleen als iemand op je advertentie klikt. Dit betekent dat je je budget kunt beheren en meer waar voor je geld kunt krijgen door je advertenties zorgvuldig te richten op diegene die het meest zullen converteren. Bovendien is SEA makkelijk schaalbaar, je kunt de uitgaven verhogen of verlagen zonder grote investeringen vooraf.

Verhoogde zichtbaarheid en merkbekendheid. SEA biedt een uitstekende gelegenheid om zowel de zichtbaarheid als de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten. Je advertenties zullen gezien worden door mensen die al geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt, wat een geweldige manier is om leads en verkoop te genereren.

Ontmoet het SEA team van Epurple!

Charada Ferdinandus

SEA Specialist
Quincy Janssen

Quincy Janssen

Sr. SEA Specialist
Gutama Abadinsa

Gutama Abadinsa

Online Marketeer

Tara van Rooijen

Online Marketeer

Sebastian Levoye

Online Marketeer
Marc Laurent

Marc Laurent

PPC Marketeer

Zoekmachine adverteren uitbesteden?

Elk online marketingbureau heeft zijn eigen aanpak als het gaat om zoekmachine adverteren. Wij als Epurple vinden het belangrijk om een echte samenwerking aan te gaan en daarmee volledig in te spelen op de behoefte van jouw organisatie. Wat wil je bereiken en welke type campagnes sluiten hier het beste op aan? Dit zijn vragen die wij behandelen in onze vrijblijvende kennismaking.

Samen met jou bepalen we het uiteindelijke plan. Eenmaal de koers bepaald zal het contact via een iemand gaan, jouw persoonlijke aanspreekpunt. Hierdoor kunnen we snel schakelen en sparren over nieuwe campagne mogelijkheden.

Neem hieronder contact op voor de mogelijkheden!

Neem contact op

Wat zijn de voordelen van zoekmachine adverteren?

Wanneer je adverteert in zoekmachines van Google of Bing heb je de volledige controle over jouw campagnes Zo kan je zelf bepalen of je betaald per klik, weergave of bij een bepaald conversiepercentage. Hiernaast kan je de prestaties van jouw campagnes realtime bijhouden. Dit kan je inzien op basis van campagne, advertentie, zoekwoord, locatie etc. Door dit overzicht kan je snel schakelen en het maximale resultaat behalen uit het advertentiebudget.

Kortom, adverteren binnen Google of Bing zorgt ervoor dat je jouw advertenties aan de juiste personen, op de juiste locatie en op het juiste moment kan laten zien.

Veel gestelde vragen over SEA

  • Met SEA kunt u een zeer prominente plek bemachtigen op de zoekresultatenpagina’s van zoekmachines zoals Google. Op welke plek de advertenties getoond worden en tegen welke prijs is afhankelijk van meerdere factoren.
  • Een goede advertentiecampagne bestaat uit een aantal factoren. Denk aan een gedegen vooronderzoek naar de doelgroep, het bedenken en maken van de advertenties zelf, het advertentiebudget en de tijd dat besteed wordt aan het optimaliseren van de advertentiecampagne gedurende de looptijd. Houdt rekening met de tijd ten behoeve van de (na)bespreking van de resultaten van de advertentiecampagne. Wij gaan graag met u in gesprek om een passende offerte te maken.
  • Een SEA expert heeft kennis van het veilingsysteem dat gebruikt wordt door zoekmachines om advertenties te plaatsen. De SEA expert voert analyses uit over de doelgroep,  het product en / of dienst waarvoor de campagne is en welke type advertentiecampagnes het meest geschikt is. Daarnaast zal de SEA expert optimalisaties uitvoeren, gedurende de campagne, om ervoor te zorgen dat het besteedbare advertentiebudget zo goed mogelijk wordt benut.

Kennismaken?

Heb je een specifieke vraag of ben je geïnteresseerd in onze dienstverlening? Kom dan gerust eens bij ons langs voor een bakkie! Je kan eenvoudig contact met ons opnemen via de onderstaande button of het contactformulier. Wij zien je aanvraag graag tegemoet. Tot snel!

Neem direct contact op