Binnen de Online Marketing wordt Data Analytics alsmaar belangrijker. Het geeft namelijk inzicht in de ROI van alle individuele inspanningen die je doet op het gebied van content, campagnes en processen. Hiermee kun je vervolgens kosten besparen, processen optimaliseren en het rendement verhogen. Om data goed te meten zijn er een aantal tools binnen Google die handig zijn om mee te werken. We hebben de drie die onze specialisten het meest gebruiken hieronder beschreven.

 

Wat voor soorten Data Analytics zijn er?

Google Analytics 4

Binnen Google Analytics 4 heb je de mogelijkheid om alles rondom website(s), app(s), campagnes en SEO resultaten te meten door middel van het aanmaken van events. Dat werkt iets anders dan bij Google Analytics universal, maar het grootste verschil is dat je de volledige klantreis kan doormeten binnen GA4. Meer weten over GA4? Bekijk deze pagina.

Google Tag Manager

Via Google Tag Manager installeer je bijvoorbeeld een Google Analytics meetcode, Hotjar Tracking Code, LinkedIn Pixel of een eigen stukje HTML-code in een handomdraai. Bovendien beheer je al je tags op één centrale plaats. Google Tag Manager is een verzameling van containers en daarmee het centrale punt voor alles wat je maar wilt gaan meten waarvandaan je zogenaamde “tags” afvuurt. Op deze manier verzamel je data. Meer weten over Google Tag Manager? Bekijk deze pagina.

Google Data Studio

Google Data Studio biedt de mogelijkheid om de data vanuit verschillende kanalen samen te laten komen in één basis. Binnen Google Data Studio heb je vervolgens de mogelijkheid om via verschillende rapportages (per kanaal) data inzichtelijk te maken. De link is gemakkelijk te delen of er kan een PDF gecreëerd worden om zo data ook intern goed te kunnen delen. Meer weten over Google Data Studio? Bekijk deze pagina.

 

Zin in koffie?

Vertellen wij je alles over alle vormen van data.

Onze specialisten werken dagelijks met data binnen online marketing. Wil je daar ook meer grip op? We sparren graag met je.

Neem contact op

Data Analytics uitbesteden

Er zijn veel voordelen aan het uitbesteden van gegevensanalyse. Ten eerste komen er interne middelen vrij, zodat die op andere taken kunnen worden gericht. Ten tweede geeft het je toegang tot experts die je kunnen helpen het beste uit je gegevens te halen. Ten derde kun je naar behoefte opschalen of inkrimpen, zonder dat je personeel hoeft aan te werven of in nieuwe infrastructuur hoeft te investeren. Tenslotte kan het je helpen op de lange termijn geld te besparen door minder dure consultants of softwarelicenties nodig te hebben.

Onze werkwijze

Ontdek onze expertise en kennis

Artikelen & Tips

Meer artikelen