Wat is Google Data Studio?

Om belangrijke informatie en gegevens om te kunnen zetten in bruikbare rapporten en dashboards maken wij gebruik van Google Data Studio. Met behulp van deze tool is het mogelijk om gegevens vanuit verschillende databronnen te verzamelen, om op basis hiervan vervolgens informatieve rapporten en dashboards te creëren.

Wij bij Epurple zijn gek op bruikbare data en maken daarom graag gebruik van Google Data Studio, op deze manier creëren wij een stevig fundament om op voort te bouwen.

Start met Google Data Studio

Onze Google Data Studio werkwijze

Zin in koffie?

We vertellen graag alles over Google Data Studio

Google Tag Manager is als Tag Management Systeem gratis te gebruiken vanuit Google. Dit systeem is bijvoorbeeld ook nodig om Google Analytics 4 in te richten. Werk je nog niet met Tag Manager we helpen je graag opweg.

Ik wil graag sparren

Hoe werkt Google Data Studio?

Google Data Studio maakt het makkelijk om gegevens uit meerdere bronnen op één plaats te visualiseren. Je kunt vooraf gebouwde connectoren gebruiken om verbinding te maken met populaire gegevensbronnen zoals Google Analytics, BigQuery, YouTube, en meer. Je kunt de Community Connectors gebruiken om verbinding te maken met elke andere gegevensbron. Als je gegevens eenmaal verbonden zijn, kun je met een paar klikken prachtige dashboards en rapporten maken.

Er zijn drie belangrijke manieren om Google Data Studio te gebruiken: rapporten, sjablonen, en gemeenschappen. Rapporten zijn aangepaste visualisaties van je gegevens die je met anderen kunt delen. Sjablonen zijn vooraf gebouwde rapportontwerpen die je kunt gebruiken als uitgangspunt voor je eigen aanpassingen. En gemeenschappen zijn plaatsen waar je inspiratie kunt opdoen en kunt samenwerken met andereGoogle Data Studio gebruikers.

Er zijn twee soorten connectoren: ingebouwde connectoren en community connectoren. Met ingebouwde connectoren kun je met een paar klikken verbinding maken met populaire gegevensbronnen zoals Google Analytics, BigQuery, YouTube, en meer. Communautaire connectoren geven toegang tot nog meer gegevensbronnen via de ontwikkelaarsgemeenschap.

Data studio uitbesteden?

Als Eigenaar ben je altijd op zoek naar manieren om je bedrijf te verbeteren. Een manier die je misschien overweegt is het uitbesteden van datastudio. Onze datastuido experts kunnen je helpen je gegevens te beheren en te analyseren zodat je betere beslissingen voor je bedrijf kunt nemen. Er zijn veel voordelen aan het uitbesteden van data studio, waaronder:

1. Verhoogde efficiëntie: Als je datastudio uitbesteedt, wordt het lastige werk dat bij gegevensbeheer en -analyse komt kijken over genomen. Zo maak je tijd vrij, zodat je je op andere aspecten van je bedrijf kunt richten.

2. Kosteneffectief: Het uitbesteden van data studio kan op de lange duur geld besparen. We helpen je kostbare fouten en vergissingen te vermijden die je bedrijf duur kunnen komen te staan.

3. Toegang tot expertise: Je hebt toegang tot expertise en kennis. We weten precies wat er gedaan moet worden om het beste uit je gegevens te halen.

4. Verbeterde besluitvorming: Een van de belangrijkste voordelen van het uitbesteden van data studio is dat we je kunnen helpen je besluitvaardigheid te verbeteren. Met onze hulp ben je in staat betere beslissingen te nemen op basis van nauwkeurige informatie en analyse.

Wil je meer weten over wat wij kunnen betekenen voor jou?

Kom langs voor een bakkie!

Kennismaken?

Heb je een specifieke vraag of ben je geïnteresseerd in onze dienstverlening? Kom dan gerust eens bij ons langs voor een bakkie! Je kan eenvoudig contact met ons opnemen via de onderstaande button of het contactformulier. Wij zien je aanvraag graag tegemoet. Tot snel!

Neem direct contact op