Instagram adverteren

Instagram is een van de snelst groeiende social media kanalen van dit moment en je kunt er heel gericht adverteren. Informeer nu naar de mogelijkheden!

Ik wil adverteren op Instagram

Wat is Instagram Adverteren?

Instagram is een van de snelst groeiende social media kanalen van dit moment. Met meer dan 400 miljoen maandelijkse gebruikers en 2 miljoen Nederlandse Instagrammers zijn er hier veel kansen te pakken voor bedrijven.
  • Meer naamsbekendheid door betere zichtbaarheid
  • Mogelijkheid tot veel interactie door middel van story’s
  • Ideaal om de jongere doelgroepen te bereiken
  • Er zijn nog weinig concurrenten, dus ook lage advertentie tarieven

Adverteren op Instagram

Instagram is al een aantal jaar een populair social media platform. Instagram toont ook de meeste groei in het aantal gebruikers. 4,9 miljoen in Nederland in 2019. In 2018 was dit 4,1 miljoen gebruikers in Nederland. Op het platform zitten verschillende leeftijden, maar met name jongeren en jong volwassen zijn op dit platform te vinden.

Hierdoor is Instagram een zeer interessant medium om op te adverteren. Naast dat er veel doelgroepen op Instagram te vinden zijn, maakt Facebook (de eigenaar van Instagram) het ook relatief eenvoudig om bij de juiste doelgroepen op Instagram te adverteren.

Binnen Instagram kun je op verschillende manieren onder de aandacht komen van je publiek. Een van de bekendste manieren van adverteren is tijdlijn advertenties. Promotionele content die op de tijdlijn van een Instagram lid die binnen je doelgroep valt verschijnt.

Verschillende converterende doelgroepen realiseren

Naast de verschillende advertentievormen zijn er ook verschillende manieren om de juiste doelgroep te realiseren. Adverteer je bijvoorbeeld op interesses, of maak je een doelgroep gebaseerd op je website bezoekers? Ook is het mogelijk om doelgroepen te maken die lijken op je huidige klanten.

De opties zijn eindeloos en talrijk. Wil jij weten welke manier van Instagram adverteren je de meeste conversies op gaat leveren? Neem dan zeker contact met ons op.

Neem contact op over Instagram

Adverteren op Instagram kosten

Instagram adverteren kan heel goedkoop maar ook heel duur zijn. Regelmatig realiseren we € 0,06 cent per klik en € 1,52 euro per conversie via Instagram adverteren. Dit is dan mogelijk door goede content, de juiste doelgroep en de juiste strategie. Maar Instagram adverteren kan ook duur zijn. Meestal is het adverteren in het begin duurder, maar nemen de kosten naarmate er advertenties gedraaid zijn af. Instagram leert welke doelgroep het beste converteert en wij bij Epurple brengen ook zoveel mogelijk optimalisaties aan qua content en de doelgroep. We kunnen altijd hands-on reageren en er zo voor zorgen dat de best renderende campagne het optimale resultaat behaald.

Als je weet wat je doet, is Instagram een rendabel medium om op te adverteren.

Veel gestelde vragen over adverteren op Instagram

  • Dit is maatwerk. Bij Epurple gaan wij graag in gesprek over ontwikkeling van strategie, campagne en advertentie materiaal.
  • Een van de grootste voordelen aan sociale media reclame is dat je je ideale klant met laserprecisie kunt benaderen. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je een winkel in dameskleding bezit. Met Facebook Ads kun je je richten op vrouwen die in een bepaalde stad wonen, geïnteresseerd zijn in mode en onlangs een aankoop hebben gedaan bij een winkel van de concurrent. Dit zorgt ervoor dat je advertentie getoond wordt aan mensen die waarschijnlijk het meest geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt.
  • Een online marketing strategie is een plan dat je helpt online kanalen te gebruiken om je bedrijfsdoelen te bereiken. Het is gebaseerd op je algemene bedrijfsstrategie, en het bevat langetermijndoelen voor je online marketing. Om je strategie uit te stippelen, moet je nagaan welke online marketing kanalen en budgetten, je ter beschikking hebt.

Kennismaken?

Heb je een specifieke vraag of ben je geïnteresseerd in onze dienstverlening? Kom dan gerust eens bij ons langs voor een bakkie! Je kan eenvoudig contact met ons opnemen via de onderstaande button of het contactformulier. Wij zien je aanvraag graag tegemoet. Tot snel!

Neem direct contact op