Nils van Rooijen

Google Tag Manager

Google Tag Manager (GTM) is een gratis Tag Management Systeem (TMS) voor het aanmaken en beheren van tags op je website of app.

Neem contact met ons op

Wat is Google Tag Manager?

Google Tag Manager (GTM) is een gratis Tag Management Systeem (TMS) voor het aanmaken en beheren van tags op je website of app. Hiervoor is geen tot weinig technische kennis nodig, en er hoeft ook niet geprogrammeerd te worden in de website zelf.

Via Google Tag Manager installeer je bijvoorbeeld een Google Analytics meetcode, Hotjar Tracking Code, LinkedIn Pixel of een eigen stukje HTML-code in een handomdraai. Bovendien beheer je al je tags op één centrale plaats, waardoor samenwerking met developers, marketingbureaus en collega’s eenvoudiger wordt.

In de basis werkt Google Tag Manager met tags, triggers en variabelen. Tags zijn stukjes code die worden ingeladen vanuit de container, zoals een Google Analytics meetcode of Facebook Pixel. Triggers zijn acties die ervoor zorgen dat een tag wordt ingeladen, bijvoorbeeld een paginaweergave of een klik op een knop. Variabelen zijn onderdelen op je website of app die gebruikt kunnen worden als trigger, bijvoorbeeld een specifieke pagina URL of formulier ID.

Na het instellen van een of meerdere tags in Google Tag Manager, kun je de voorbeeldweergave starten. Hiermee controleer je of de juiste tags worden verzonden bij de juiste triggers. Na het controleren van je configuratie, kun je je container publiceren. Hiermee worden de wijzigingen ook daadwerkelijk doorgevoerd binnen de live container op je website.

Kennismaken?

Heb je een specifieke vraag of ben je geïnteresseerd in onze dienstverlening? Kom dan gerust eens bij ons langs voor een bakkie! Je kan eenvoudig contact met ons opnemen via de onderstaande button of het contactformulier. Wij zien je aanvraag graag tegemoet. Tot snel!

Neem direct contact op