Content creatie met AI

Artificial Intelligence en Machine Learning nemen in rap tempo de online marketing wereld over. Dit betekent dat je tegenwoordig compleet andere SEO-technieken moet toepassen om met een specifieke webpagina goed te blijven ranken in de zoekmachine. Content creatie met AI is hier een van de voorbeelden van die we in dit opzicht kunnen benoemen. De keuze voor deze nieuwe aanvliegroute is van groot belang om de artificial intelligence ontwikkelingen bij te houden of beter: er gebruik van te maken. Het zal je immers bij het lezen van dit artikel snel duidelijk worden dat de AI technologie niet bij te houden is, maar wel de sleutel vormt voor de juiste keuze met betrekking tot content creatie.

Starten met AI en content creatie

Onze AI content creatie werkwijze

Zin in koffie?

We vertellen graag alles over AI en content.

Ben je nog niet helemaal thuis in AI en hoe je dit kan inzetten om de ideale content te creëren? Onze specialisten werken er dagelijks mee en nemen je daar graag in mee.

Ik wil graag sparren

Tijd voor andere technieken.

Waarom de gewone SEO- technieken niet meer werken om hoog te ranken in Google.

In het verleden kon je vrij eenvoudig een aantal standaard SEO-technieken toepassen om hoog te ranken in Google. Het volstond immers vaak door de juiste zoekwoorden op de juiste plek in de content te plaatsen om goed gevonden te worden. In een verder verleden was het zelfs de kunst om content zoveel mogelijk vol te stoppen met zoekwoorden. Tegenwoordig behoren deze mogelijkheden tot het verleden. De belangrijkste SEO-succes factoren hebben betrekking op de onderstaande twee aspecten:

  • Search intent: wat voor een doel heeft een persoon met een specifieke zoekopdracht
  • User satisfaction: welke webpagina biedt de beste invulling van een specifieke zoekopdracht.

Dit betekent in de praktijk dat je SEO- strategie voornamelijk gericht moet zijn op de onderstaande factoren: 

  • Het creëren van een autoriteit status op een specifiek gebied door het vormgeven van een ijzersterk linkprofiel
  • Het vormgeven van een AI geoptimaliseerde website

Het effect van AI op je content strategie

Nu je weet op welke manier Google gebruikt maakt van Artificial Intelligence is het ook eenvoudig te begrijpen dat je zelf ook je SEO een flinke boost kunt geven door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie. AI tools zijn immers zeer geschikt (lees: onmisbaar) om te gebruiken voor data analyse, het ontdekken van trending topics en het ontdekken welke zaken ontbreken op een website. Een bekende tool die we hierbij onder je aandacht willen brengen is Bright Edge.

Bright Edge is een web gebaseerd content marketing platform waarvan je gebruik kunt maken om onderzoek te doen naar trending onderwerpen, interessante zoekwoorden en andere interessante SEO kansen. Het is een door AI en machine learning ondersteund platform waarmee ook zoekopdrachten die gebaseerd zijn op seizoensinvloeden, evenementen en/of gebeurtenissen getraceerd kunnen worden. Daarnaast biedt het platform een waardevolle ondersteuning bij het monitoren van de inhoudsclassificatie en de prestaties van de paginasnelheid op verschillende digitale kanalen. Met behulp van Bright Edge kun je een ijzersterke contentstrategie ontwikkelen en ontdek je diverse interessante mogelijkheden voor linkbuilding. Het effect van AI op je contentstrategie wordt hierdoor zeer groot.

Content creatie met behulp van artificial Intelligence

Naast het gebruik van AI gestuurde content marketing platforms kun je ook gebruik maken van artificial Intelligence voor de content creatie zelf. Ook in dit geval verwijzen we je naar de mogelijkheden van Bright Edge. Je kunt dit marketing platform immers ook gebruiken als zeer rijke inspiratiebron. Bright Edge zal voor jou het net crawlen om op zoek te gaan naar content die past bij de zoekwoorden of onderwerpen die jij ingeeft. Op basis hiervan word je van een lijst met keywords of topics voorzien waar jij nog niet op rankt en word je op de hoogte gehouden over actuele onderwerpen.

AI biedt nieuwe focussen op het creëren van content

Door het gebruik van dit soort AI tools wordt de verandering van de focus bij content creatie eens te meer duidelijk. Waar in het verleden de aandacht lag op het creëren van content waarmee je rankt in de zoekmachine, ligt de focus nu op het beantwoorden van de vragen en het voorzien in de intenties van de persoon achter de zoekopdracht. Met behulp van artificial intelligence kun je op de meest effectieve wijze in deze doelstelling voorzien, wat uiteraard tot uiting komt in de ranking van de zoekresultaten.

Wil je weten hoe AI content creatie meerwaarde kan bieden voor jouw bedrijf?

Artificial intelligence krijgt een steeds belangrijkere rol op SEO gebied, belangrijk voor elke branche. Wil je deze vorm van content creatie inzetten voor jouw bedrijf? Heb je interesse om de mogelijkheden hierin te ontdekken? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We kijken graag met je mee wat jouw mogelijkheden hierin zijn. Maak gerust gebruik van onze uitstekende kennis en onze ervaring op dit gebied.

Kom langs voor een bakkie!

Kennismaken?

Heb je een specifieke vraag of ben je geïnteresseerd in onze dienstverlening? Kom dan gerust eens bij ons langs voor een bakkie! Je kan eenvoudig contact met ons opnemen via de onderstaande button of het contactformulier. Wij zien je aanvraag graag tegemoet. Tot snel!

Neem direct contact op