Wat is Google Ads?

Online adverteren wordt steeds populairder en er zijn tal van manieren om jouw organisatie online op de kaart te zetten. Meer hoe geef je hier de juiste invulling aan en welk platform geeft jou het gewenste resultaat? Google Ads is een advertentieprogramma dat het mogelijk maakt om jouw organisatie online zichtbaar te maken binnen het Google netwerk. Hierbij kan je adverteren op zowel het zoeknetwerk als het Display netwerk van Google .

Om te begrijpen hoe Google Ads, voorheen Google AdWords, werkt is het belangrijk om eerst te weten hoe het zoek- en displaynetwerk van Google in elkaar steekt.

Starten met Google Ads

Onze Google Ads werkwijze

Zin in koffie?

Vertellen wij je alles over SEA!

Benieuwd of adverteren binnen de zoekmachine echt iets voor je is? Of hoe je misschien meer rendement kan behalen uit de huidige campagnes? Head of SEA Quincy kijkt graag met je mee!

Ik wil graag sparren met Quincy

Google Ads uitbesteden?

Elk online marketingbureau heeft zijn eigen aanpak als het gaat om adverteren in Google Ads. Wij als Epurple vinden het belangrijk om een echte samenwerking aan te gaan en daarmee volledig in te spelen op de behoefte van jouw organisatie. Wat wil je bereiken en welke type campagnes sluiten hier het beste op aan? Dit zijn vragen die wij behandelen in onze vrijblijvende kennismaking.

Samen met jou bepalen we het uiteindelijke plan. Eenmaal de koers bepaald zal het contact via een iemand gaan, jouw persoonlijke aanspreekpunt. Hierdoor kunnen we snel schakelen en sparren over nieuwe campagne mogelijkheden. Ben jij nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden op het gebied van Google Ads? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten!

Ik wil Google Ads besteden

Welke advertentie mogelijkheden zijn er?

Elke vorm heeft zijn eigen doel en voordelen waarop jij kan bepalen of het jou helpt jouw gekozen doelstellingen te bereiken. De verschillende advertentietypen binnen Google Ads zijn;

  • Search: Tekst advertenties waarmee je klanten kan bereiken die geïnteresseerd zijn in jouw product of service.
  • Performance Max: Doelgroepen bereiken in Google met één enkele campagne.
  • Shopping: Jouw producten promoten met Shopping-advertenties.
  • Display: (banner)Advertenties die worden weergeven op heel veel websites die verbonden zijn aan het Google Display Netwerk.
  • Discovery: Discovery advertenties die worden weergeven op onder andere YouTube, Discover en in Gmail.
  • Video: Kijkers op YouTube en Internet bereiken en aanspreken met jouw advertenties.
  • App: Advertenties om jouw app te promoten in de verschillende netwerken van Google.
  • Smart: Jouw bedrijfsdoelen bereiken met geautomatiseerde advertenties binnen het Google Netwerk.
  • Lokaal: Leid klanten naar een fysieke locatie.

Welke je gaat inzetten hangt af van wat bij jouw bedrijf past en welke doelstellingen je hebt opgesteld.

Kom langs voor een bakkie!

Kennismaken?

Heb je een specifieke vraag of ben je geïnteresseerd in onze dienstverlening? Kom dan gerust eens bij ons langs voor een bakkie! Je kan eenvoudig contact met ons opnemen via de onderstaande button of het contactformulier. Wij zien je aanvraag graag tegemoet. Tot snel!

Neem direct contact op