Kristian Maton

Lokale SEO

Lokale SEO is een vorm van zoekmachine optimalisatie die zich richt op het optimaliseren van de vindbaarheid van jouw website op lokale zoektermen.

Neem contact met ons op

Wat is Lokale SEO?

Lokale zoekmachine optimalisatie (Lokale SEO) is een vorm van zoekmachine optimalisatie die zich specifiek richt op het optimaliseren van de vindbaarheid van jouw website in de lokale zoekresultaten. Bijna de helft van alle zoekopdrachten die in Google gedaan worden is van lokale aard!
  • Lokale listings en vermeldingen op directories uitbreiden en optimaliseren (citations)
  • Zoekwoordonderzoek specifiek op jouw branche en werkgebied
  • Gegarandeerd beter vindbaar binnen jouw werkgebied

Lokale SEO of lokale zoekmachine optimalisatie is het verhogen van de vindbaarheid op interessante, lokale zoektermen. Als je met je onderneming lokaal opereert is het essentieel dat je in de zoekmachine lokaal goed vindbaar bent. Wij verhogen door middel van Lokale SEO dan ook zowel de posities in Google Maps, de Local Pack (Google Maps kaartje dat zichtbaar is in sommige reguliere zoekresultaten) en de rankings in Google op lokaal georiënteerde zoektermen.

Onze Lokale SEO werkwijze

We starten onze samenwerking met een vrijblijvende kennismaking om vervolgens jouw specifieke wensen in kaart te brengen. Vervolgens bepalen we gezamenlijk de doelen zodat we weten waar we op moeten sturen en het succes van de campagnes kunnen meten. Zodra we starten met het doorvoeren van de lokale SEO campagnes om meer bezoekers op je website te genereren, houden wij de online posities van jouw website doorlopend in de gaten. Dit is de basis voor het bereiken van lokale top-posities.

Lokaal zoekwoordonderzoek

Ten eerste voeren we altijd een uitgebreid zoekwoordenonderzoek uit. Hierbij ligt de focus op de termen die lokaal gebruikt worden binnen jouw doelgroep. Na het zoekwoordenonderzoek kijken we naar de mogelijkheden waarop we de website kunnen optimaliseren. Hierbij kijken we naar verschillende technische aspecten. Bijvoorbeeld de Structured data. Zo moet bijvoorbeeld de postcode van je bedrijf op de juiste manier verwerkt worden in de code achter de website.

Lokale content

Wanneer de technische kant in orde is kijken we naar de content op de website. Het is belangrijk om de content aan te passen of uit te breiden op basis van het zoekwoordenonderzoek. Hierbij is een goede zoekwoordfocus van groot belang.

Tot slot is het belangrijk om vermeld te worden op andere websites met je adresgegevens. Er zijn heel veel websites waar je je kan inschrijven om een vermelding te krijgen en wij gaan actief aan de slag om op zo veel mogelijk relevante pagina’s vermeldingen te genereren.

Kennismaken?

Heb je een specifieke vraag of ben je geïnteresseerd in onze dienstverlening? Kom dan gerust eens bij ons langs voor een bakkie! Je kan eenvoudig contact met ons opnemen via de onderstaande button of het contactformulier. Wij zien je aanvraag graag tegemoet. Tot snel!

Neem direct contact op